Deckare är en genre som uppskattas av folk i alla åldrar. Det finns många böcker som sålts bra och toppat listorna, några av dessa är:

Tiggaren

Precis som vecka 36 och istället för dig är boken tiggaren skriven av Sofie Sarenbrant. Denna bok ligger högst upp på adlibris.com:s lista över de mest populära svenska deckarna och kriminalromaner. Tiggaren handlar om en ung kvinna som dog under ofattbara omständigheter. Minnesstunden är känslosam och i bakgrunden finns en person som betraktar alla de sörjande, men som inte själv verkar vilja bli sedd. Samtidigt faller tiggare i Stockholm offer för något som verkar vara en seriemördare. Polisen kämpar febrilt med att få fast gärningsmannen och hålla allmänheten säker, men famlar i mörker. Tiggaren är en obehaglig och spännande del i serien om Emma Sköld, som är kriminalinspektör.

Vänd dig inte om

Deckaren vänd dig inte om är skriven av Tove Alsterdal och är en svensk bok som gavs ut år 2017. Den handlar om Beckomberga som en gång var Europas största mentalsjukhus. Nu börjar spåren av det förflutna sakta men säkert suddas ut och man bygger upp bostäder i den gamla parken. Svante Levander är en av de lyckliga som flyttar in i de nybyggda lyxbostäderna i idyllen. Lyckan håller dock inte i sig länge då han på väg hem från affären blir knivhuggen och dör. Eva, som är Svantes före detta fru, har under kvällen då mordet skedde följt efter honom och grips snart av polisen. Det fanns en person som bevittnade mordet, nämligen en utländsk kvinna som satt utanför affären och tiggde. Polisen letar febrilt efter henne för att få ledtrådar, men hon är spårlöst försvunnen. Det är ett tag senare när några pojkar hittar delar av människokroppar inte långt ifrån mordplatsen. Det tar inte lång tid innan man förstår att det förflutna är närmare än vad man någonsin kunde tro…

Det andra ansiktet

Mari Jungstedt är författaren som ligger bakom deckaren det andra ansiktet. Boken handlar om det idylliska kuststället Ljugarn, som precis håller på att vakna till liv inför semestersäsongen. Det är då den kända konstnären Henrik Dahlman hittas mördad i sin sommarstuga, fastkedjad i sängen med ett par handbojor. Kommissarie Anders Knutas och hans kollega Karin Jacobsson de som står för den intensiva mördarjakten. Samtidigt som de gör allt i sin makt för att hitta mördaren sätts deras kärleksrelation på spel. Denna bok är en blandning mellan en spänning, kärlek och svek.

Prio ett

Prio ett är skriven av Emelie Schepp och handlar om en kvinna som hittas svårt skadad i sin lägenhet i Norrköping. Ambulanspersonalen gör allt de kan för att rädda hennes liv, då de hittar ett till offer. Ambulanssjuksköterskan Philip Engström ser sanningen framför sig och är nu tillbaka där han en gång började. Det tar inte lång tid innan åklagaren börjar se ett obehagligt mönster. Vem ligger bakom mordet? Varför har just dessa personer blivit mördade? Det och mycket mer får vi läsa om i denna populära deckare.