I våra vardagliga liv finns det många situationer där vi kan lyssna på saker, till exempel musik. För många är musik ett perfekt sätt att slappna av eller komma igång på. Men det finns de som inte tycker att det är lika avslappnande och underhållande att lyssna på musik, men vill fortfarande inte sitta i tystnad. För alla dem är podcast perfekt. En podcast kan man lyssna på vad man vill, när man vill. Man behöver inte ens uppkoppling. I Iphone finns det en app som heter Podcaster, där man kan lyssna på de allra flesta podcasts som finns. Där kan man när man har wifi ladda ner olika avsnitt, för att sedan spela upp sen när man inte har uppkoppling. Det finns oändligt många podcasts om allt man kan tänka sig. Det kan till exempel vara kändisar som pratar om sina liv eller två kompisar som bestämmer sig för att starta en podcast bara för sina kompisar. Det är förutom underhållning ett perfekt sätt att lära sig saker. Det finns nämligen podcasts som har som uppgift att lära ut saker till lyssnarna. Det kan vara allt från tips på hur man skriver till hur man lyckas i karriären

P3 dokumentär

P3 dokumentär är Sveriges utan tvekan största podcast. Detta är en podcast som passar de i alla åldrar. Avsnitten handlar om saker som hänt runt om i världen, både i dåtid och i nutid. Här får man en bra bild av olika händelser och man får även lära sig otroligt mycket. Denna podcast uppskattas av många människor för att alla avsnitt är olika, spännande och lärorika. Vissa avsnitt handlar om mord, medan andra handlar om naturkatastrofer och viktiga händelser som format oss människor. Avsnitten är vanligtvis drygt en timme långa, vilket är längre än vad många andra podcatsavsnitt är.

Framgångspodden

Framgångspodden är en av Sveriges största podcasts och drivs av Alexander Pärleros. Denna podcast är Nordens största insperationspodd och har närmare en miljon lyssnare varje månad. I varje avsnitt har Alexander en gäst som han intervjuar. Alla gästerna är framgångsrika inom sitt yrke eller intresse, och genom denna podcast får lyssnarna inspiration till att vilja lyckas. Man får även tips om olika knep man kan göra, för att det ska gå lite lättare på vägen.

Sanningens mammor

Det är nog inte många i Sverige som inte hört talats om Zara Larsson. Hon är nämligen en av Sveriges största artister, och hon blir kändare och kändare för varje dag. Hon är en öppen person på sociala medier vilket många fans gillar. Tillsammans med sin kompis Olivia driver hon podcasten sanningens mammor, där de pratar om allt mellan himmel och jord. I denna podcast får man verkligen lära känna Zara då hon delar med sig av sina åsikter och tankar på ett väldigt personligt sätt. Det är i podcasten hon berättar om det hänt något speciellt i hennes liv, vad hon gör på dagarna och vilken kille hon träffar.