Helén Karlsson, http://www.mynewsdesk.com/se/pocketfoerlaget/images/emelie-schepp-421389

Emelie Anna Schepp föddes den 5 september år 1979 i Motala. Hon är en svensk kriminalförfattare och har skrivit många böcker som sålts bra både i Sverige och utomlands. Emelies kriminalromaner utspelar sig i Norrköping där hon själv bott under många år tillsammans med sin familj. Emelie Schepp arbetar idag som författare på heltid, tidigare var hon även projektledare i reklambranschen. Hon gjorde sin debut som författare år 2013 då hon släppte kriminalromanen Märkta för livet. Hon släppte boken på sitt eget förlag och det tog bara sex månader innan boken hade blivit såld i 40 000 exemplar. Märkta för livet är den första delen i serien som handlar om åklagaren Jana Berzelius. I denna serien finns nu tre böcker, med en fjärde på väg. Den fjärde ska släppas under augusti år 2017 och heter Pappas pojke. Emelies böcker har blivit toppsäljare och sålts i över 30 länder. År 2016 utsågs Schepp till årets deckarförfattare.

Märkta för livet

Märkta för livet handlar om nioåriga Jana Berzelius som en sommardag år 1991 vaknar upp på ett sjukhus. Hon har då ingen aning om vem hon är, vart hon kommer ifrån eller varför hon befinner sig på sjukhuset. Tolv år senare är hon en framgångsrik åklagare och får ett uppdrag att leda en undersökning som handlar om den mördade Hans Juhlen. Tillsammans med Henrik Levin som är kriminalkommissarie och kriminalinspektör Mia Bolander inleder Jana Berzelius arbetet med att lösa fallet. Det tar inte lång tid innan utredningen får en plötslig vändning när ännu ett lik hittas, en pojke. Ju mer Jana gräver i den döda pojkens liv och bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sin egen identitet och bakgrund. Det hon möter är inte som hon tänkt sig, den är mörkare och blodigare än någon kunde föreställa sig.

Vita spår

På Norrköpings tågstation har ett tåg stannat. Ombord på tåget finns en kvinna som hittats död, med blodiga fingrar och vitt skum i munnen. Det ska snart visa sig att den nu döda kvinnan inte reste ensam, utan hade sällskap av en annan kvinna. Men den andra kvinnan är spårlöst försvunnen och går inte att hitta någonstans. Vad har hänt de två kvinnorna och vilka är dem? Detta är ett fall som måste lösas och det blir åklagare Jana Berzelius som kopplas in. Det dröjer dock inte länge innan fallet blir personligt, och hon ställs precis som i Märkta för livet öga mot öga med sin okända bakgrund. När fallet granskas hittas en ledtråd som riktar misstanke mot en man, en man som Jana känner mycket väl. Det är någon Jana helst vill glömma, men som vet för mycket om henne. Därför måste hon hitta honom innan polisen gör det, för att dölja sitt förflutna.

Pappas Pojke

Sexåriga Jonathan ringer sin pappa att någon har brutit sig in i familjens hus. Det samtalet är det sista som hörs från pojken innan han försvinner spårlöst. Ännu en gång är det Jana Berzelius som blandas in för att lösa fallet.